De Lauwers pakt drie punten in Twijzel

Voor de aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Dhr. J. Paauw. Dhr. Paauw was jarenlang hoofdsponsor en vrijwilliger van vv De Lauwers. In een matige wedstrijd, wat voor een groot deel toe was te schrijven aan het slechte/hobbelige veld, was geen van beide ploegen in staat om fatsoenlijk te combineren. De 1-3 uitslag die aan het eind van de wedstrijd op het scorebord stond was terecht. De Lauwers was gedurende de hele partij de bovenliggende ploeg.

De eerste mogelijkheid voor de Lauwers volgde al snel na de aftrap. Het is Albert Jan Zijlstra die het van afstand probeert. Zijn schot is niet onaardig maar eindigt net naast de goal. De hierop volgende fase kan kort worden samengevat; de Lauwers probeert al voetballend door de defensie van Twijzel te breken, dit lukt maar een enkele keer. Zo is spits Bert Jager dicht bij de openingsgoal, een strakke voorzet van de zijkant wordt door de vrijstaande Jager geheel gemist. Twijzel speelt veelal de lange bal op de razend snelle buitenspeler Marc Boorsma. Dit levert echter geen gevaar op voor het doel van keeper Harry Agema. Op slag van rust is het verdediger Wiebe Zuidersma die de wedstrijd uit het slop trekt. Nadat hij knap weg draait bij zijn tegenstander is zijn uithaal met het linkerbeen even mooi; 0-1. Dit is ook meteen de ruststand.

Na rust komt Twijzel snel terug in de wedstrijd, dit door een benutte penalty van Marc Boorsma; 1-1. Deze kwam tot stand doordat laatste man Hedman Vellenga de bal ongelukkig op zijn arm kreeg in het zestien meter gebied. Een kleine tien minuten kan Twijzel maar genieten van de 1-1 stand. Het is Bert Jager die de 1-2 aantekende. Na een stevig duel te hebben gewonnen kan hij vrij doorgaan richting de goal van Twijzel, Jager blijft rustig en zet de uitclub op een 1-2 voorsprong. Na deze goal lijkt de wedstrijd gespeeld, Twijzel probeert met de lange bal de spitsen te bereiken, wat maar zelden lukt. De Lauwers maakt uit een corner zelfs nog de 1-3, het is wederom Jager die scoort, nu met het hoofd. Al met al een terechte uitslag in Twijzel.

Volgende week speelt de Lauwers om 14.30 uur de uitwedstrijd bij koploper Fc Grootegast.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk