De Lauwers komt tekort tegen Grootegast

Afgelopen zaterdag stond de topper in de vijfde klasse c op het progamma; koploper Fc Grootegast – tegen de nummer drie De Lauwers. Voor beide ploegen stond er veel op het spel. Het duel wat sportief verliep, werd uiteindelijk door Grootegast met 1-0 over de streep getrokken.

De eerste helft verliep zoals gepland door de Lauwers. De blauw-witten zakten terug op eigen helft en lieten Grootegast het spel maken. Dit leverde in de begin fase een aantal corners op welke door o.a. Grootegast spits Rick van Dellen niet benut werden. De Lauwers wat er maar zelden uitkwam, verdedigde erg sterk. Zo werden veel Grootegast aanvallen vroegtijdig verstoord zodat er geen gevaar kon ontstaan. Wel moet keeper Harry Agema tweemaal handelend optreden nadat spelmark Yte Hoolsma vanaf 20 meter hard op goal schoot. Dit spelbeeld verandert niet tot de rust en zodoende is de stand na 45 minuten 0-0.

Na rust ontpopt er zich voor de ruim 150 toeschouwers een hele andere wedstrijd. De Lauwers komt er meteen gevaarlijk uit en Bert Jager ziet zijn harde schot ter nauwer nood gered worden door doelman Baron. Nog geen vijf minuten later is de brilstand van het scorebord. Dit is hoofdzakelijk de verdienste van links back Bert Beute. Hij komt over de linkerflank opzetten, gaat de één twee aan en geeft de bal hierop voor, welke hard wordt binnen geschoten door aanvoerder Willem Ridderbos. De Lauwers weet nu dat het defensieve spel niet meer toegepast kan worden en besluit hierop middenvelder Josbert Timersma dieper te laten spelen. Al snel blijkt dat de defensie van Grootegast hier moeite mee heeft. Hierop brengt trainer Auke Doornbosch jeugdspeler Sander Wilptra voor Jacob Grijpma Het spel golft vervolgens op en neer. Waarbij Josbert Timersma en Bert Jager dicht bij de aansluitingstreffer zijn. Zo zien de vele toeschouwers Timersma zijn harde schot maar net naast het doel belanden. Jager, is ook dichtbij maar ziet dat zijn schot net naast de verkeerde kant van de paal belanden. In de slot fase waarin ook de Lauwers voorstopper Luit Zuidersma een linie naar voren ging, is Grootegast nog een aantal keren gevaarlijk. Al moet gezegd worden dat mede door prima verdedigend werk van Robert Ozinga de tweede goal niet valt. De eindstand is zodoende 1-0. Terug kijkend op de wedstrijd en met name de eerst helft is de uitslag terecht.

Na afloop van de wedstrijd blijkt de schade voor de Lauwers mee te vallen omtrent de derde plek. Zo speelde de concurrentie gelijk, waardoor de derde plaatst behouden kan worden. Volgende week geniet de blauw/witte equipe een vrij weekeinde. De 21ste april zal VVSV’09 uit Zoutkamp en omstreken de volgende tegenstander zijn op Sportcomplex 't Meertenûst.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk