Politie Friesland onderzoekt brand molen Burum

De politie Friesland onderzoekt de oorzaak van de brand die gisteravond de molen van Burum volledig heeft verwoest. In de omgeving van de molen werden gebruikte vuurpijlen aangetroffen en brandstichting wordt niet uitgesloten. 

De brand was ontstaan in het bovenste gedeelte van de molen en het vuur verspreidde zich snel. Brandweerkorpsen uit Grijpskerk en Zoutkamp hebben de brand geblust maar de molen ging verloren. Door de hitte van het vuur zijn diverse ramen van een naastgelegen kerk gebarsten. Ook een camper en een bestelauto die vlak bij de molen geparkeerd stonden, raakten beschadigd. De brandweer heeft er wel voor kunnen zorgen dat de naast gelegen panden niet in brand raakten.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk