Wederom aanhoudingen in brandonderzoek Burum

De politie heeft dinsdagmiddag wederom twee aanhoudingen gedaan in het onderzoek naar de brandstichting in de molen ‘Windlust’. Al eerder werder twee jongens van 12 en 14 jaar uit Burum aangehouden. Dinsdagmiddag volgde de aanhouding van twee inwoners van Dokkum van 12 en 14 jaar. Uit het buurtonderzoek en het verhoor van getuigen werd duidelijk dat deze vier jongens in ieder geval deel uit maakten van deze groep en dat zij in de omgeving van de molen waren geweest. De politie sluit meer aanhoudingen dan ook niet uit. De monumentale molen ‘Windlust’ werd zondag door een brand verwoest. Rond 23.00 uur werd de brand ontdekt maar brandweerkorpsen uit de omgeving konden de beeldbepalende molen van het dorp niet meer redden. Tijdens het politieonderzoek werden afgeschoten vuurpijlen gevonden in de omgeving van de molen.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk