Brandweer rukt uit na melding dier te water bij Eibersburen

Donderdagmorgen 12 april rond 07:00 uur kreeg de vrijwillige brandweer van Grijpskerk een melding binnen "Dier te water Eibersburen".

De eerste wagen reed al richting het kanaal en de tweede was nog bezig om het bootje gereed te maken toen de brandweermannen te horen kregen dat de melder waarschijnlijk niet meer aanwezig zou zijn.

Eenmaal ter hoogte Eibersburen en nog steeds niets gevonden werd er besloten om een groepje een stukje richting Gerkesklooster te laten gaan en de andere groep richting Gaarkeuken. Na een half uurt te hebben gezocht en niks gevonden werd er huiswaarts gekeerd.

Op die plek van in van Starkenborgkanaal zijn veel wildtrappen geplaatst dus de kans is groot dat het dier zichzelf heeft kunnen redden.

Oproep aan melders van ongevallen, branden, o.i.d.

Doet u een melding van een brand, ongeval – of zoals deze keer – een dier te water, blijf dan alstublieft staan. Dit zoekt voor ons veel sneller en bevordert de inzet en kansen.

De brandweer is binnen 10 minuten in bijvoorbeeld Gerkesklooster, dus u komt hooguit een paar minuten later op uw werk. De vindkans van een dier te water – of in een erger geval van bijvoorbeeld een persoon – in het van Starkenborghkanaal word hiermee gigantisch vergroot.

Dank voor uw medewerking.