Dames 3 Grijpskerk kampioen

Heren stellen kampioenschap een week uit.

Afgelopen zaterdag speelde het derde damesteam van VC Grijpskerk, Sport Je Fit de laatste wedstrijd van het seizoen, met als inzet het kampioenschap. Tegen nummer Peize (nummer 5 op de ranglijst) werd een zware wedstrijd verwacht, maar het viel alleszins mee. Vanaf meet aan lieten de dames zien wie de ranglijst aanvoert en middels setstanden 25-14; 25-13; 25-9 en 25-16 werd het kampioenschap in de derde klasse een feit. Volgend seizoen zal Grijpskerk voor het eerst met twee teams in de tweede klasse uitkomen.

Bij de foto: Dames drie met sponsor Bert Van der Vaart van Snackbar ‘Honky Tonk’ in het zonnetje gezet! Op de foto: Bea, Femke, Jannie, Roeletta, Francisca, Inez, Annelies, Anneke (trainer), Marije, Anouk, Jolein, Gert (assistent). (Afwezig: coach Dineke)

Het eerste herenteam speelde een matige eerste set tegen LSV uit Loppersum, maar wist uiteindelijk met 3-1 te winnen. Het was een wedstrijd van zoeken naar vorm, angst om fouten te maken, bang zijn om kampioen te worden. Dit alles leidde ertoe dat LSV de eerste set met 25-21 naar zich toe trok. Gaande weg gooide Grijpskerk de schroom van zich af en werd er ‘normaal’ gevolleybald en lieten de heren zien waarom ze de ranglijst aanvoeren. Met 25-22; 25-16; 25-16 werd de wedstrijd afgerond. In punten staan de heren vier voor op nummer twee Voklubol, waartegen volgende week de laatste wedstrijd wordt gespeeld. Eén set is voldoende voor het kampioenschap, maar in de wetenschap dat het team moeite heeft met druk, kan het een hete avond worden in Oldehove.

Dames 1 wist zich bevrijdt van de druk van de eerste plaats en speelde een degelijke wedstrijd tegen Rovoc. Slechts de eerste set werd weggegeven, maar wissels van invalcoaches, Nannie Ter Veld en Minke Oosterhof deden het tij keren en het werd 3-1 in duidelijke setstanden (21-25; 25-21; 25-15; 25-19). De derde plaats is hiermee veiliggesteld. Theoretisch is de tweede plaats, die recht geeft op promotiewedstrijden nog in zicht, maar dan moet volgende week de derby tegen Voklubol met 4-0 worden gewonnen, en nummer twee verliezen. Spanning tot het einde dus…

Dames twee wist knap met 3-2 te winnen van nummer drie, Haulerwijk en eindigt de competitie op een mooie vierde plaats. Een jong team met vele mogelijkheden, wat volgend jaar verder kan werken aan de ervaringen, die dit jaar zijn opgedaan.

Dames 4 speelde in de strijd tegen degradatie 2-2 tegen Thalassa. De eerste ging niet goed en was voor de gasten (17-25), maar daarna was het Grijpskerk wat de klok sloeg (25-17; 25-17). De vierde set ging redelijk gelijk op en net toen het erop leek dat Grijpskerk de set zou winnen, was het toch Thalassa dat iets slimmer speelde (23-25). Naar het zich laat aanzien, speelt dames 4 begin mei degradatiewedstrijden.

Programma 21 april:

Oldehove: