VV Grijpskerk geeft overwinning uit handen

VV Grijpskerk heeft in de slotfase van het thuisduel tegen PKC uit Groningen een zeer belangrijke overwinning uit handen gegeven. Op sportpark De Enk werd het 2 – 2.

De gasten begonnen goed aan de wedstrijd en binnen 10 minuten scoorden zij de verdiende openingstreffer. In de loop van de eerste helft won Grijpskerk aan kracht en zelfvertrouwen wat resulteerde in een scrimmage, waarin Bernard Steenbergen de gelukkigste bleek te zijn: 1 – 1. Nog voor rust maakte Erik Lourens uit een rebound een doelpunt, waardoor de thuisploeg met een 2 – 1 voorsprong de rust in kon.

De tweede helft gaf Grijpskerk een aantal goede mogelijkheden om de voorspong uit te bouwen, maar gedurende de helft werd PKC sterker. De gasten misten een aantal opgelegde doelkansen tot dat zij met een afstandsschot tien minuten voor de tijd de gelijkmaker binnen schoten. In het vervolg van de wedstrijd ontbrak het beide ploegen aan de kracht om een winnende treffer te forceren.

Door het gelijke spel is de achterstand op de nummer 12 verkleind tot één punt, waardoor VV Grijpskerk uitzicht blijft behouden op lijfsbehoud in de Eerste Klasse.