Grijpskerker ontvangt lintje

Vrijdag 27 april heeft burgemeester Bert Swart aan vier inwoners van de gemeente Zuidhorn een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Één daar van is woonachtig in Grijpskerk. Het gaat om de heer L.B. van 't Riet.  Burgemeester Swart heeft de onderscheiding persoonlijk uitgereikt.

Lammert Bouke van ‘t Riet (73) (Lid van Oranje Nassau) ontvangt de onderscheiding voor zijn verdienstelijke inzet voor de maatschappij. Hij heeft diverse bestuursfuncties vervuld bij de Stichting SNS Fonds, het M.S. de Vriesfonds en bij de Hengelsportvereniging Niezijl. Verder heeft hij als ouderling van de Gereformeerde Kerk in Grijpskerk zich ingezet voor de kerkelijke gemeente en heeft hij als bestuurslid en lid van de Lionsclub activiteiten verricht waarbij veel financiële middelen worden gegenereerd voor het goede doel. Als vrijwilliger bij het Woonzorgcentrum Zonnehuisgroep Noord maakte hij de roosters en deed de werving van de vrijwilligers, coördineerde het zwemmen, was chauffeur op de rolstoelbus en ging hij mee met bewonersvakanties.