De Lauwers ruim langs Jistrum

De Lauwers reisde zaterdag af naar Jistrum, een dorp met 960 inwoners en een mooi sportcomplex gelegen tussen de bomen. Sportief gezien gaat het de dorpsclub de laatste jaren niet zo goed, ook deze jaargang werden er slechts 9 punten gehaald uit 22 wedstrijden in de laagste klasse. De Lauwers wist dus wat het moest doen: winnen. Dit gebeurde ook. Na een 1-2 ruststand werd de score uitgebouwd met 7 goals wat een 1-9 eindstand betekende.

Het scorebord had nog maar drie minuten geteld of spits Bert Jager schoot de 0-1 binnen, dit na een combinatie met Timersma en Zijlstra. Hierna volgde een fase zoals voorspeld door trainer Auke Doornbosch. De Lauwers had veelal balbezit en moest het spel maken. Dit ging niet altijd even goed doordat er te snel voor een steekbal of lange bal werd gekozen. Timersma had na 10 minuten een penalty verdient. De scheidsrechter die op korte afstand stond oordeelde anders en zo bleef het 0 – 1. Niet veel later was het Broers die de 0 – 2 binnen schoot, maar deze treffer werd afgekeurd doordat de spits in buitenspelpositie zou hebben gestaan. Jistrum, die vaak via de laatste man de lang bal speelde, zorgde een aantal keren voor gevaar. Zo ook in de 25ste minuut, een voorzet van de linkerzijkant wordt niet goed verwerkt door de defensie van de Lauwers. Hierdoor kan de spits van Jistrum geheel vrij binnen schieten, 1 – 1. Niet veel later komen de blauw/witten weer op voorsprong. Het is Zijlstra die een prachtige voorzet geeft op Broers. Broers, die geheel vrij staat, bedenkt zich niet en schiet de bal vanuit de lucht hard binnen, 1 – 2. Na deze goal is de Lauwers slordig in balbezit en had Jistrum zo langs zij kunnen komen. Het is keeper Agema die 1 tegengoal genoeg vind en zodoende kan er gerust worden met een 1 – 2 voorsprong.

Na rust vervangt Wilpstra de geblesseerde Zijlstra. De tweede helft begint net zoals de eerste, na een paar minuten breidt de Lauwers de score uit. Het is wederom Broers die een goal maakt; 1 – 3. Na deze goal is het verzet van Jistrum gebroken en kan de Lauwers aanval na aanval opzetten. Trainer Doornbosch brengt Ellens en Vellenga nog binnen de lijnen voor Grijpma en Zuidersma. Daarna volgende de treffers elkaar snel op (1- 5, Timersma; 1- 6, Jager; 1- 7, Broers; 1- 8, Timersma; 1- 9, Wilpstra). Er zaten een aantal mooie bij zo was de 1 – 8 van Timersma een prachtig afstandschot welke in de kruising verdween.

Zo werkte de Lauwers deze middag flink aan het doelsaldo, welke misschien nog van pas komt. Dit doordat de Lauwers nog maar 1 punt achter staat op  sc Kootstertille, welke de derde plaats bezit. Kootstertille speelt volgende week tegen ASC. Deze ploeg verloor de afgelopen 11 duels niet, het speelde slechts 1 keer gelijk en won de overig tien wedstrijden. We hopen dat de ploeg van oud-De Lauwers speler Cornelis Kalma zijn sportieve plicht doet.

Het vlaggenschip speelt zelf thuis tegen de Monnik, aanvang 14.30 uur.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk