Loosalarm bij satellietgrondstation Burum

Zaterdag 5 mei kreeg de vrijwillige brandweer van Grijpskerk een OMS Alarm bij het satellietgrondstation in Burum. Ook brandweer Kollum werd opgeroepen.

Als eerste ter plaatse aangekomen werd er met de bewaking overlegt wat en waar de melding vandaan kwam. De man vertelde ons waar de melding vandaan kwam en daarbij dat er geen brand was waargenomen. Wel had hij buiten een brandlucht geroken. Het alarm was inmiddels gereset en na alles door gesproken te hebben werd er besloten om het hierbij te laten.

Totdat Kollum ter plaatse kwam die wilde toch ook nog een inspectie doen. Na een minuut kwamen die ook tot dezelfde conclusie die wij samen met de bewaking al eerder hadden gemaakt het was een loos alarm.

In het verleden is het al vaker gebeurt dat het alarm aansloeg doordat er in de buurt een vuurtje werd gestookt.
Het terein staat vol met detectie materiaal die hiervoor gevoelig is waarschijnlijk is dit ook nu het geval geweest.

Meer informatie over de Brandweer Grijpskerk.