Iwan Agema neemt in stijl afscheid van De Lauwers

In de laatste wedstrijd van het seizoen moest De Lauwers het opnemen tegen de nummer 12 van de competitie, De Monnik. Voor De Monnik stond er niets meer op het spel, voor de Lauwers wel, zo kon er bij puntverlies van sc Koostertille nog een periode gewonnen worden. Voor aanvoerder Iwan Agema was het een zeer bijzondere wedstrijd, na ruim 20 jaar in het eerste elftal van de blauw/witten gespeeld te hebben nam hij afscheid.

De Lauwers ging vanaf de eerste minuut meteen op zoek naar de openingstreffer. De ploeg van scheidende trainer Auke Doornbosch combineerde bij vlagen goed. Dit leverde een aantal kansen op die niet benut werden. De Monnik, die de eerste helft de harde wind mee had, probeerde met de lange bal er uit te komen. Dit lukte maar zelden waardoor de druk op de defensie van de eilanders toenam. In de 16e minuut lijkt de thuisclub op voorsprong te komen. Na een mooie aanval over meerdere schijven geeft rechtsback Luit Zuidersma de bal hard voor, de spitsen reageren echter net iets te laat waardoor de bal voorlangs gaat. Niet veel later is het wel raak, dit nadat Bert Jager aan de rechterzijde van het strafschopgebied is neergehaald. Dit lever een vrije trap op welke voortreffelijk werd binnen geschoten door Hedman Vellenga; 1-0. Het spel vordert. Zo is er een kans voor Wouter Broers deze omspeelt de keeper maar hij ziet zijn inzet op de lijn gekeerd worden. Het is in de 35ste minuut wederom Broers die op snelheid zijn tegenstander passeert, hij gaat niet voor eigen succes maar geeft de bal af op Jacob Grijpma welke de bal beheerst binnen schiet; 2-0. Nog voor rust was Doornbosch genootzaak twee keer te wissel, Ludo Ellens en Wiebe Zuidersma moeten er geblesseerd af hun vervangers zijn Sander Wilpstra en Robert Ozinga. Net voor rust maakt keeper Harry Agema nog een lobje van de spits van de Monnik onschadelijk hierdoor is de ruststand 2-0.

Na rust verandert het spelbeeld niet. Het hoogte punt van de wedstrijd is de prachtige goal van Iwan Agema. Hij schiet de bal van ruim 25 meter in de kruising. Dit blijkt meteen het laatste wapenfeit van Agema, hij krijgt een publiekswissel na ruim 20 jaar in het eerste elftal te hebben gespeeld. In die 20 jaar maakte Agema meerde kampioenschappen mee zo ook de promotie van de derde naar de tweedeklasse, hij scoorde voor het eerste elftal +/- 73 keer in competitie verband.

Na dit heugelijke moment zakt de wedstrijd in. Jacob Grijpma weet nog wel de 4-0 binnen te schieten. In de eindfase kon August Faber de eer nog redden voor de eilanders door uit de rebound te scoren; 4-1.

Na afloop blijkt dat ASC zichzelf volkomen belachelijk heeft gemaakt door met 10-2 te verliezen van Koostertille welke op deze wijze de punten heeft gekregen en hierdoor promotie wedstrijden mag spelen. In de kleedkamer houdt trainer Doornbosch nog een korte toespraak, waarin hij o.a. vermeld dat het elftal een prima seizoen heeft gespeeld. Zo werden er 47 punten verzameld en was het na kampioen Grootegast de minst gepasseerde ploeg. De spelers geven hierop de trainer welke volgend seizoen in dienst is bij SIOS een applaus! 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk