Excelsior samen met Gert Sennema op Terschelling

Afgelopen zaterdag (12 mei) deed Excelsior mee aan het muziekfestival ‘Windkracht 12’ op Terschelling, ter ere van het 50 jaar bestaan van de muziekvereniging. Vrijdag ging er een speciale boot met meer dan 300 muzikanten richting Terschelling. 

Op zaterdag vond het festival plaats. Het thema van dit festival was: ‘Verras ons’ en hier maakte Excelsior goed gebruik van. Want wat is er nou mooier dan een Grunnigs programma in Friesland. Excelsior begon met het Gronings volkslied, gevolgd door een koraal gebaseerd op een zinkend schip ‘Ti-ta-nic’ in de Gaarkeuken. Vervolgens zong Gert Sennema een nummer onder begeleiding van Excelsior en ten slotte werd het stuk ‘De Achtste Dei’ uitgevoerd met een vertaling in het Westerkwartiers van het oorspronkelijke Friese stuk.

’s Avonds was er een galaconcert. In de pauze van dit concert werden de prijzen uitgereikt.  De jury vond de combinatie met orkest en zang in het Gronings zo speciaal dat Excelsior hiervoor één van de prijzen heeft gewonnen. En dit werd in het weekend natuurlijk goed gevierd. Van de organisatie hebben we nog een spaarpot gekregen van de vuurtoren de Brandaris, waardoor we alweer kunnen gaan sparen voor het volgende weekend! 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk