Volleybal: Succes Dames 4 bij PD wedstrijden

Afgelopen zaterdag 12 mei moest Dames 4 naar het Sportcentrum in Leek om daar PD wedstrijden te spelen. Omdat de ploeg als 10e was geeindigd in de reguliere competitie moest het spelen van Promotie/Degradatie wedstrijden uitsluitsel geven of de ploeg volgend jaar wederom in de 3e klasse mag uitkomen of dat er een treetje lager in de 4e klasse moet worden gespeeld.

Ondanks een geweldige eindsprint kwamen ze net 2 punten tekort voor rechtstreekse handhaving. Tot aan de winterstop was het stuivertje wisselen met Stentor Dames 2 voor de rode lantaarn. In het nieuwe jaar kwam de geest echter in de fles en werden veel punten binnengehaald. De rode lantaarn werd definitief overgedragen aan Stentor en de dames konden zich gaan richten op de ploeg die boven hun stond DIO/Bedum. De inhaalrace was net niet genoeg maar het gaf wel hoop voor een positief resultaat bij de PD wedstrijden.

In Leek moest de ploeg 3 wedstrijden spelen tegen resp. Smash & Block D5, Set Uppers D3 en Rovoc D4. Aangevuld met de gastspeelsters Annelies, Marien, Roeletta en Jorinda werd de 1e wedstrijd tegen de 4e klasse ploeg Smash & Block met 1-1 gelijkgespeeld. De 2e wedstrijd tegen wederom een 4e klasser, in dit geval Set Uppers D3 uit Scheemda werd met 2-0 gewonnen. Aangezien concurrent Rovoc D4 beide wedstrijden had gewonnen moest de laatste onderlinge wedstrijd de beslissing brengen. Rovoc had genoeg aan een gelijkspel maar Grijpskerk moest winnen. De 1e set ging met 25-17 naar Grijpskerk en nu werd Rovoc toch wel wat zenuwachtig want zij dachten het klusje wel even makkelijk te klaren. Dat pakte voor hun echter heel anders uit. De spannende laatste set werd nipt met 28-26 gewonnen door VC Grijpskerk en daarmee was rechtstreekse handhaving in de 3e klasse een feit. De blijdschap en voldoening aan Grijpskerker kant was erg groot. Al met alwas het een spannende middag in Leek met een zeer goed resultaat.

Het bestuur en TC heeft Dames 4 de laatste tijd toch wel flink op de huid gezeten, maar uiteindelijk hebben ze dit resultaat grotendeels op eigen kracht gehaald. De gastspeelsters werden af en toe waar nodig ingezet door de beide coaches Eline en Esther.