Forse schoorsteenbrand Stroobos

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de vrijwillige brandweer van Grijpskerk een schoorsteenbrand aan de Friese Steek in Stroobos kunnen bedwingen en op die manier kunnen voorkomen dat het erger zou aflopen.

De melding kwam net na half één 's nachts binnen, waarna de brandweer van Grijpskerk en de ladderwagen van de brandweer van Drachten opgeroepen. De ladderwagen bleek achteraf niet nodig te zijn.

Het vuur bracht veel brandschade aan in de woning, omdat het na het ontstaan in de schoonsteenpijp door diezelfde pijp is heen gebrand. Er is bijvoorbeeld een gat in het plafond gebrand, waarna de hele woning in de rook is komen te staan. Gelukkig wist de brandweer het vuur op tijd onder controle te krijgen, zodat de rest van de woning gespaard is gebleven.

Meer informatie en foto's op de website van de Brandweer van Grijpskerk.