Gezelligheidsrit komt met Jan Meijer Trofee

Voor het eerst kan er dus gestreden worden om de ‘Jan Meijer wisseltrofee’. De huidige uitzetters hadden vanaf het begin de wens om een leuke wisseltrofee te ontwerpen.

Het initiatief om een beeld te ontwerpen kwam van de uitzetters zelf en beeldende kunstenaar Gert Sennema was bereid om deze trofee tot een mooi exemplaar te maken.

De komende Gezelligheidsrit zal de trofee voor het eerst worden uitgereikt aan de winnaar, die de trofee dan een jaar lang in zijn/haar bezit mag hebben.

Waarom de Jan Meijer Trofee?

Jan Meijer was niet alleen binnen de voetbalvereniging actief maar ook verzorgde hij jaarlijks de Gezelligheidsritten in Grijpskerk. Dit deed hij niet altijd alleen, maar Jan Meijer was voor het grootste gedeelte wel de bedenker van leuke valkuilen. De Gezelligheidsritten vonden altijd plaats tijdens de feestweek van Grijpskerk. Hier kwam eind jaren negentig een eind aan. In 2008 pakte Klaas en Wietze Kuperus de draad weer op en uitgerekend oud uitzetter Jan Meijer won de eerste rit. Na overleg met de familie hebben we besloten om hem daarom postuum te eren met deze Jan Meijer Trofee.

Op 14 juni a.s. kan er tussen 18.30 en 19.30 uur worden ingeschreven voor de Gezelligheidsrit van Grijpskerk. De start is vanaf de molen “De Kievit”. Strijd mee om de Jan Meijer Trofee.