Brand verwoest schuur Pieterzijl

Dinsdagmorgen heeft een felle brand aan de Zijldiepweg bij Pieterzijl een boerenschuur totaal verwoest. De veehouder heeft eerst getracht met brandblussers de vlammen te doven, maar mislukte. Hierop werd de brandweer van Grijpskerk gealarmeerd en uitvoorzorg werden een groot aantal koeien uit een naast staande stal gehaald. Deze werden het weiland in gedreven.

De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de naast staande loopstal. De schuur zelf ging geheel verloren. In de schuur waren diverse goederen opgeslagen waaronder hooi en stro. De brandweer heeft geruime tijd werk gehad met nablussen. Hoe de brand kon ontstaan is nog onduidelijk.

Foto's en een video staan op de website van de Brandweer Grijpskerk.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk