Bijzondere schenking voor molen De Kievit

In "De Kievit" staat bij het komende Groninger molenweekend een bijzondere houten "steekkar" opgesteld. Deze steekkar was eigendom van Louw de Wit (thans 86 jaar oud). Hij gebruikte dit "gereedschap" als beroepsmolenaar van dezelfde molen tussen 29 juli 1957 en 23 februari 1962, waarna hij de molen verkocht aan de voormalige Gemeente Grijpskerk. Hij is daarmee de laatste beroepsmolenaar van "De Kievit" geweest, nu een halve eeuw geleden. De steekkar viel echter buiten de transactie en bleef zijn eigendom.

Nu heeft hij deze kar geschonken aan de molen en deze blijft daar "eewigdurend" staan. Als blijk van dank voor deze schenking van Louw de Wit is inmiddels een gedenkplaatje aangebracht.

Komend weekend zijn beide molens van Grijpskerk geopend en is het mogelijk voor het publiek om deze bijzondere schenking te bekijken.

Zie ook: Grijpskerker molens komend weekend geopend.