Hardleerse Grijpskerker automobilist aangehouden

De politie heeft donderdagavond een 47-jarige automobilist uit Grijpskerk aangehouden die onder invloed van alcohol verkeerde. De automobilist werd door surveillerende agenten gecontroleerd op de Poelweg in Stadskanaal. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder te diep in het glaasje had gekeken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 690 ugl (1,6 promille). Na onderzoek bleek dat de verdachte niet meer in het bezit was van een rijbewijs. Die was hij al kwijtgeraakt omdat hij al eerder was betrapt voor hetzelfde vergrijp. Na verhoor moest de Grijpskerker nog een fiks aantal openstaande boetes betalen. Daarna mocht hij met een rijverbod weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.