Open dag bij sluis en brug Gaarkeuken

Wie kent of weet niet van "Gaarkeuken" (of ien 't Gruupskerks: "de Goarkeukn". Een begrip en zeker bij vele schippers van vroeger en nu.

Als de Gaarkeuken kon spreken en met name uit vroegere tijden, dan kwam o.a. zeker voorbij het verhaal dat in de tijd van de suikerbietencampagne (in het najaar) bij de Suikerfabriek van Hoogkerk, de vele kleine schepen, nog zonder motor (niet anders dan met zeil en "zeel") vanaf Eibertsburen tot aan de Gaarkeuken lagen te wachten totdat er "geschut" werd om dan zo verder te kunnen varen naar Hoogkerk voor het lossen van de suikerbieten.

Vandaag, zaterdag 9 juni (ook Regionale Molendag), is er "open dag bij sluis en brug" van en op Gaarkeuken. Een sluis die anno nu zeker al tot een zeer moderne sluis behoort en in de toekomst nog geavanceerd wordt.

Een kijkje nemen? Kan. Vanmiddag van 14.00 u tot 17.00 u. Zeer de moeite waard om ook daar een kijkje te nemen.