Met glans van de schans in Grijpskerk

Tijdens de lichtweek in Grijpskerk worden er weer tal van activiteiten georganiseerd. Deze week, die van 17 tot 22 september duurt, zal op zaterdag 22 september worden afgesloten met een groots evenement: Met Glans Van De Schans. Dit evenement is ook bekend van het tv-programma Ter land, ter zee en in de lucht.

Deelnemers glijden hierbij met een eigen gemaakt bootje van de schans af. Daarna moeten zij zo snel mogelijk de bel zien te luiden, die aan het einde van de schans boven het water hangt. De deelnemers kunnen een aantal geldprijzen winnen: voor de allersnelste bedraagt de hoofdprijs €100. De nummer twee kan €75 verdienen en de derde prijs bestaat uit €50. Daarnaast is er een originaliteitprijs te winnen: degene met de leukste creatie kan €50 winnen.            

Ook aan de niet-deelnemers is gedacht. Onder het genot van muziek, een hapje en een drankje kunnen zij naar de deelnemers kijken. Bovendien is er voor de kinderen ook vertier: ze kunnen zich laten schminken en er zal een sprinkussen en een schuimbad aanwezig zijn. Daarnaast zijn er poffertjes verkrijgbaar. Als klap op de vuurpijl kunnen kinderen een kijkje nemen in een echte brandweerauto.

De organisatie hoopt dat het een enorm spektakel gaat worden met natuurlijk veel deelnemers. Het inschrijfgeld bedraagt €5. Het hebben van een zwemdiplome is verplicht voor deelname en het deelnemen is op eigen risico. Kinderen onder de 12 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene. Geintresseerden kunnen zich opgeven bij kledingboetiek La Vida in Grijpskerk of via e-mail: fredenmar@hotmail.com of h.i.terveld@hotmail.com. De reglementen zijn hier tevens op te vragen. 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk