Beschonken Fries gaat er vandoor na aanrijding

De politie is donderdagavond een tijd druk geweest met de nasleep van een ongeval op de Friesestraatweg. Het ongeval vond plaats op de kruising met de Lageweg bij Grijpskerk. Een van de betrokken bestuurders ging er direct na de aanrijding vandoor. In de Groningse wijk Beijum werd even later de automobilist uit het Friese Jilsum (34) aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol. 

Verbazing
Het ongeval ontstond toen een 45-jarige automobilist uit Grijpskerk vanuit de Lageweg de Friesestraatweg over wilde steken. Hij zag een andere automobilist over het hoofd. Die reed in de richting van Groningen. Beide bestuurders konder een aanrijding niet voorkomen. Tot grote verbazing van de Grijpskerk ging de andere partij er vandoor. De politie werd ingeschakeld en startte een zoektocht naar de onbekende automobilist. De Grijpskerker raakte niet gewond. 

Alcohol
Dankzij een goede omschrijving werd de zwaar beschadigde auto van de onbekende automobilist getraceerd in de Amkemaheerd in Groningen. De bestuurder, een 34-jarige automobilist uit Jilsum,  bleek onder invloed van alcohol. Hij had ruim drie keer meer alcohol in zijn bloed dan is toegestaan. Bovendien had de auto waarin hij reed divers technische gebreken. De Fries bleek bovendien nog diverse boetes open te hebben staan. Hij is ingesloten voor verhoor. 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk