Oponthoud door spoorwerkzaamheden

ProRail is al enkele weken bezig met werkzaamheden aan het spoor tussen Groningen en Leeuwarden. Treinreizigers ondervinden in de periode van 18 augustus tot 3 september zeer waarschijnlijk hinder van de werkzaamheden. In die periode zet Arriva bussen in, waardoor de reistijd naar Groningen of Leeuwarden langer is dan normaal gesproken.

Fasen
De werkzaamheden worden uitgevoerd in twee fasen. De eerste week, van zaterdag 18 t/m vrijdag 24 augustus, rijden er bussen tussen Groningen en Buitenpost en vice versa. De tweede week, van zaterdag 25 augustus t/m zondag 2 september, rijden er bussen tussen Buitenpost en Leeuwarden en vice versa.In die periode gelden andere dienstregelingen dan treinreizigers gewend zijn. Een overzicht van de regelingen is te vinden door hier te klikken.

Spoorwegovergang
Gemotoriseerd verkeer kan in de periode ook merken dat er werkzaamheden worden verricht aan het spoor. Zo vinden bij diverse spoorwegovergangen vertragingen plaats. Bij Grijpskerk is de spoorwegovergang op 19 augustus tussen 16.00 uur en 19.30 uur niet tot nauwelijks te gebruiken. Op een geel waarschuwingsbord bij de spoorwegovergang worden bestuurders concreet geïnformeerd over het oponthoud.