Grunniger Speulen in Grijpskerk

Dinsdag 21 augustus staat Grijpskerk centraal tijden de Grunniger Speulen, een initiatief van RTV Noord waarbij zeven streekteams, waaronder ook een team uit het Westerkwartier, tien dagen lang strijden om de hoogste eer. In de ´Grijpskerker Arena´ in sportpark de Enk staat aanstaande dinsdag het zogenaamde ´bongelwuppen´ op het programma, bij ons beter bekend als fierljeppen.

De Grunniger Speulen stelt iedere dag een sport dan wel een kennisaktiviteit centraal. Na afloop van de dag mag de winnaar van het onderdeel plaats nemen op het hoogste schavot waar het team een gouden medaille krijgt omgehangen. De tweede en derde plaats worden in het zonnetje gezet met zilveren of bronzen medaille. Gedurende het kampioenschap wordt toegewerkt naar de finaledag op vrijdag 31 augustus. Dan wordt bekend welk team de meeste punten heeft verzameld en zich dus de winnaar van de Grunniger Speulen mag noemen.

Radio Noord zendt tussen 10 en 16 uur live uit vanaf de daglocatie van de Speulen, op dinsdag 31 augustus is dit eenmalig sportpark de Enk. Aansluitend brengt TV Noord iedere avond een uitgebreide samenvatting op televisie. Tevens zal elke dag om 14.30 uur een bekende Groninger artiest live het podium betreden.

RTV Noord en Fierljepvereniging Grijpskerk roept de Grijpskerkers om op dinsdag 21 augustus het spektakel live mee te maken. Fierljeppen mag met recht een lastige sport genoemd worden, dus de sporters kunnen wel wat support gebruiken.

Maak het mee op dinsdag 21 augustus van 10.00 tot 16.00 uur!