Open monumenten dag

Tijdens Open Monumenten Dag op zaterdag 8 september a.s. is het Historisch Archief Grijpskerk in de boerderij op Waardweg  5 weer de hele dag geopend vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur. De Stichting Kluften en Waarden vertoont daar onder meer oude films over Grijpskerk.  Bezoekers kunnen verder rondkijken in het Archief om te zien wat de Stichting de afgelopen jaren zoal over de voormalige gemeente Grijpskerk heeft verzameld.

Concept ter inzage
Op deze dag ligt ook het eerste (concept)- hoofdstuk van het boek: “De middenstand in Grijpskerk in de 20e eeuw “ ter inzage in het Archief. Dat hoofdstuk behandelt de slagers in Grijpskerk. De onderzoekers en samenstellers van dit hoofdstuk zijn aanwezig om opmerkingen, aanvullingen en/of correcties van bezoekers te vernemen. Het definitieve slagershoofdstuk zal daarna spoedig worden uitgegeven. Het volgende hoofdstuk zal gaan over de manufacturiers in Grijpskerk.

Als attractie  is deze dag  slagerij Kor Boersema  in de boerderij aanwezig . Boersema geeft aan de publicatie van ons `slagers hoofdstuk` een bijzonder accent. Hoe, dat kunt u zelf zien en ervaren door op 8 september  bij ons langs te komen

Molen De Kievit
Natuurlijk is op die dag ook de molen De Kievit, waarvan de Stichting medebeheerder is,  geopend. Op de eerste verdieping is een expositie van schilderijen van de heer Leenders ingericht. Deze unieke en eenmalige expositie is een bezoek meer dan waard.