Met glans van de schans in Grijpskerk

Nog een aantal weken en dan is het zover. Van 17 tot en met 22 september wordt er weer een lichtweek in Grijpskerk georganiseerd met tal van activiteiten. Zaterdag 22 september wordt deze lichtweek afgesloten met een groots evenement aan de Poel: Met Glans Van De Schans. Ook wel bekend van Ter Land, Ter Zee en in de Lucht.

Prijzen
De bedoeling van dit evenement is dat mensen met een eigen gemaakt bootje van de schans af glijden en zo snel mogelijk de bel zien te luiden die aan het eind van de schans boven het water hangt. Hier zijn een aantal leuke prijzen mee te winnen. De hoofdprijs is  € 100, de 2de prijs is € 75 en de 3de prijs is € 50. Ook is er een originaliteitprijs te winnen. Degene met de leukste creatie wint € 50.

Activiteiten voor iedereen
Mensen kunnen onder het genot van muziek, een hapje en een drankje naar de deelnemers kijken. Ook aan de kinderen is gedacht. Zo is er een springkussen, kinderen kunnen geschminkt worden, en zijn er poffertjes verkrijgbaar. Ook kunnen kinderen en volwassenen over het water lopen in een aquabal.

Meld je aan!
De organisatie hoopt dat het een enorm spektakel gaat worden met natuurlijk veel deelnemers. Mensen kunnen zich opgeven bij kledingboetiek La Vida in Grijpskerk of via de mail: fredenmar@hotmail.com of h.i.terveld@hotmail.com. Tevens kunt u hier de reglementen opvragen. Opgeven kan nog tot en met 15 september. Het inschrijfgeld is € 5. Deelname is op eigen risico en het hebben van een zwemdiploma is verplicht. Kinderen onder de 12 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene.

Deelnemers
Even ter extra aanvulling voor de botenbouwers:

De maten van de schans zijn;

Hoogte van het water af ongeveer 6,50 meter

De totale breedte van het bootje mag niet meer zijn dan 1,5 meter en de totale lengte van het bootje mag niet meer zijn dan 3 meter.

Doe mee en schrijf je in!!!! Hoe meer mensen er mee doen des te leuker het gaat worden.