Dronken man uit Munnekezijl veroorzaakt aanrijding

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag met behulp van omwonenden een 19-jarige inwoner van Munnekezijl aangehouden.

De man reed in beschonken toestand in zijn auto door het Friese Harkema. Hij slingerde daarbij zo erg, dat wandelaars aan de kant moesten springen om niet door de auto te worden geraakt. Vervolgens reed de automobilist met zijn auto door een hekwerk. Toen hij met zijn auto vast kwam te zitten en zodoende niet weg kon rijden, stapte hij uit zijn auto en probeerde weg te rennen. Vervolgens werd hij door getuigen en omstanders aangehouden.

De politie heeft de verdachte van de alerte omstanders overgenomen en werd aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij op de ademanalyse 830 ug/l blies. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 12 uur opgelegd.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk