Overschrijding legionellanorm Bokkediek

Tijdens het jaarlijkse onderzoek van de douche-installaties in vijftien gemeentelijke gebouwen is in sporthal De Bokkediek te Grijpskerk een overschrijding van de legionellanorm geconstateerd.

Maatregelen

Uit het onderzoek bleek, dat de watertemperatuur van het koude water te hoog was. Het vermoeden is, dat de hoge temperatuur van het water de oorzaak is van de legionellabesmetting. Inmiddels zijn diverse aanpassingen gepleegd aan het leidingwerk en worden de leidingen met water van 100 graden gespoeld. De herbemonstering is op woensdag 29 augustus aanstaande. De uitslag daarvan wordt een week later verwacht. In afwachting van de uitslag is de sporthal in week 36 gesloten. De verenigingen/organisaties die vanaf week 36 weer gebruik zouden maken van de sporthal, zijn op de hoogte gesteld van de tijdelijke sluiting.

De sporthal is tijdens de zomervakantie altijd gesloten.