Tweemaal dier te water

Afgelopen maandagmorgen (27 augustus) ontving de vrijwillige brandweer van Grijpskerk een melding "dier te water". Deze melding werd gedaan door vakantiegangers die met hun boot op het Niezijlsterdiep aan het varen waren.

Volgens protocool ging de eerste wagen direct naar de melding en werd met de tweede een bootje uit de gemeente werkplaats gehaald. Snel werd het dier vervolgens gevonden en met enkele touwen uit het water gehaald.

De volgende dag – dinsdagmiddag (28 augustus) – werd de bandweer opnieuw opgeroepen met eenzelfde melding. Ditmaal liet het beestje zich niet snel vangen en zwom het van de ene naar de andere kant. De gehele hulppoging duurde dan ook langer dan de dag ervoor. Dit resulteerde dan ook in komische momenten van brandweer mannen in een bootje die met een lasso een koe proberen te vangen. Maar uiteindelijk werd ook dit dier weer veilig en wel op de kant gezet.

Foto's zijn te vinden op de website van de Brandweer Grijpskerk.