De Lauwers ziet kansen in vijfde klasse C

De Lauwers staat aan de vooravond van wederom een seizoen in de vijfde klasse c. Dit betekent ook dat er nieuwe doelstellingen geformuleerd moeten worden. Deze doelstellingen hangen samen met de beschikbare selectie en tegenstanders. Zowel de staf als selectie zijn ondervangen aan veranderingen.

Zo hebben Nico Roorda  en Oedse Paauw de leiding over het elftal. Roorda, als hoofdtrainer, was jarenlang een vaste waarde in de defensie van het eerste elftal en keert na een periode bij vv Grijpskerk terug op het oude nest. Paauw daarentegen bekleedt al jaren diverse functies binnen de club, maar was nog nooit leider van het eerste elftal. Ook binnen de selectie zijn er enkele mutaties. Zo gaat Iwan Agema na 20 jaar trouwe dienst een stapje terug doen. Van v.v. Grijpskerk komen Martijn Fokkema, Erik Brouwers, Sietse Jager en Gerard Dam over. De eerste twee speelden al eerder in het blauw/wit. Tevens krijgen jeugdspelers Marcel Kempenaar, Barry Nauta en Sander Wilpstra een kans. Wat de competitie betreft lijkt deze iets minder zwaar als het voorgaande seizoen, toen ploegen als Fc Grootegast en ASC’75 de dienst uitmaakten. De Lauwers ziet in het gedegradeerde Blue Boys uit Nij Beest een naaste concurrent. Tevens zijn ploegen als Eastermar, Boornbergum en VCR niet te onderschatten. Al met al is de conclusie dat de blauw/witte equipe mee wil strijden om de bovenste drie plaatsen.

Voor het interview met trainer Nico Roorda in de Streekkrant klik hier.