Educatieschip ms De Watervlo meert aan in Gaarkeuken

Dinsdag 11 september aanstaande hijst wethouder Fred Stol de gemeentevlag op het educatieschip ms de Watervlo, dat aangemeerd ligt bij de sluis van Gaarkeuken (nabij Grijpskerk).

Ms de Watervlo is een educatieschip waar leerlingen van de basisscholen kennis kunnen maken met de wereld van water. Het schip ligt van 10 tot en met 13 september bij Gaarkeuken.

Interactieve les

Leerlingen van ’t Kompas in Noordhorn en van de school Visvliet/Pieterzijl bezoeken in deze periode het schip. Aan boord krijgen de leerlingen een interactieve les over het thema water. Daarbij gebruiken ze al hun zintuigen. Ze ontdekken hoe belangrijk en bijzonder water is.

Water speelt bij de gemeente ook een grote rol. De gemeente heeft een belangrijke taak in het beheren en onderhouden van water. Zo zorgt de gemeente bijvoorbeeld voor de riolering maar ook voor schone sloten zodat hemelwater goed wordt afgevoerd. Verder zorgt ze voor de aanleg van waterpartijen in woonwijken en parken voor recreatieve doeleinden. De gemeente hecht dan ook waarde aan educatie over water(gebruik).

Poëziewedstrijd

Kinderen tot 12 jaar kunnen ook meedoen aan een poëziewedstrijd ‘Zeg het met water’. Een jury beoordeelt de gedichten. De mooiste gedichten worden beloond met prijzen. De prijsuitreiking is zaterdag 20 oktober aanstaande aan boord van de Watervlo in Groningen.

Samenwerking

De vaartocht van ms de Watervlo door Groningen en Noord-Drenthe tussen 10 september en 20 oktober is mede mogelijk door de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s, Waterbedrijf Groningen, Waterleidingmaatschappij Drenthe en een aantal gemeenten uit Drenthe en Groningen waaronder de gemeente Zuidhorn.

Meer informatie is te vinden op de site www.watervlo.eu. Op deze site is ook aangegeven wanneer het schip open dagen houdt, die voor iedereen toegankelijk zijn.

De Watervlo

De Watervlo is een binnenvaartschip uit 1911, dat vroeger zand vervoerde. Nu is het omgebouwd tot tentoonstellingsruimte. Sinds 2011 vaart de Watervlo onder de vlag van het Nederlands Watermuseum (www.watermuseum.nl).

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk