Burgernet nu ook in Grijpskerk en omgeving

Vanaf 17 september aanstaande start Burgernet in de gemeente Zuidhorn. In de week van 17 t/m 21 september ontvangen alle inwoners van de gemeente een brief van burgemeester Bert Swart. In dit schrijven verzoekt de burgervader iedereen zich aan te melden als deelnemer aan Burgernet.

Wat is Burgernet?
Burgernet is een unieke samenwerking tussen gemeente, politie, ondernemers en burgers om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. Dankzij het telefonische netwerk van deelnemers wordt er snel actie ondernomen bij de opsporing van een vermist persoon, een voortvluchtige verdachte of een voertuig. Wanneer er bij de politie een dergelijke melding binnenkomt, wordt een Burgernetactie opgestart. Deelnemers ontvangen een ingesproken bericht of SMS op hun (mobiele) telefoon met de vraag om uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Vanuit eigen woning, vanaf de werkplek of op straat helpen zij direct mee bij de opsporing. Na afloop horen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers hoe de actie is verlopen.

Burgernet werkt
Sinds november 2008 is Burgernet succesvol actief in meerdere gemeenten. Inmiddels hebben 360 gemeenten Burgernet ingevoerd en hebben ruim 1 miljoen deelnemers zich bij Burgernet aangemeld. In de provincie Groningen zijn bijna alle gemeenten aangesloten bij Burgernet. De gemeente Zuidhorn is een van de laatste gemeenten die zich bij dit veiligheidssysteem heeft aangesloten.

Aanmelden
Inwoners van 16 jaar of ouder die een actieve rol willen spelen bij de veiligheid van de woon- en leefomgeving van de gemeente Zuidhorn kunnen zich aanmelden via www.burgernet.nl (externe site).