ZVV Grijpskerk goed uit de startblokken

Grijpskerk 1 begintslordig maar wint wel van Leeuwarden

Op woensdag 12 September jongsleden speelde ZVV Grijpskerk haar eerste wedstrijd. Deze mocht de plaatselijke aantreden in en tegen Leeuwarden 1. Het begon al rommelig doordat de kledingtas te laat was (Dennis Banga wist de weg niet). Ook reed Grijpskerk naar de verkeerde sporthal die ongeveer 200 meter verderop stond. Al met al een slordige voorbereiding. Maar worden de beste wedstrijden niet gespeeld na een rommelige voorbereiding? Nou, deze niet! Grijpskerk begon zwak aan de wedstrijd, liep te ver achteruit, werd te weinig gecoacht. Natuurlijk is er een licht excuus aan te voeren; geen warming-up en gelijk beginnen.. Oftewel rommelige voorbereiding.

De 7 man die er voor vandaag op papier stonden waren: aanvoerder Erik Santema, Dennie vd Berg, Dennis Tiekstra, Melle Luinstra, Jasper Ludema, Erik Brouwers en de eerder Dennis Banga.

Zoals gezegd het begon rommelig, en dit was ook duidelijk te zien. Er werden geen duels gewonnen, niet gecoacht enzo… blablabla, u kent het wel. Al na 3 minuten valt de 1 – 0 voor Leeuwarden. Slecht verdedigd, spits mag wegdraaien en schiet de bal langs Melle Luinstra, die ook niet scherp reageert, maar hersteld zich hierna en pakt een aantal goede ballen en houdt Grijpskerk hierdoor in de wedstrijd. Pas in de 9minuut kan Grijpskerk haar eerste schot noteren, Jasper Ludema schiet de bal helaas recht op de keeper.

In de 18minuut valt dan toch de 1 – 1. Een corner wordt snel genomen en Jasper Ludema reageert snel en schiet de bal hard in het doel. Goede binnenkomst van ‘Jappie’. Een paar minuten later wordt het zelfs 1-2. Dennie vd Berg schiet uit de draai hard op doel. De keeper kan de bal niet goed pareren en Dennis Tiekstra reageert scherp. Hij schiet de bal van een meter hard en hoog in het doel. Hierna valt al snel het rust signaal. Grijpskerk speelt niet goed maar staat wel op voorsprong. Of aldus een speler van Leeuwarden: ‘’Alleen die nummer 4 (Jasper Ludema) kan wat, de rest helemaal niets’’.

Grijpskerk komt niet goed uit de rust. Het begint niet scherp en staat daardoor ook al snel weer achter: Erik Santema kan de bal niet kwijt, verliest vervolgens de bal en de spits blijft koel oog-in-oog met Melle. Even later wordt het zelfs 3-2, dezelfde blonde spits scoort weer, uit de draai in de korte hoek.

Grijpskerk schrikt wakker en aan de hand van onze nieuwste aanwinst Jasper Ludema wordt er beter gevoetbald. Zo scoort hij in de 35minuut de 3-3. Weer een corner, deze keer door Dennis Tiekstra. Deze wordt kort genomen op Jappie en de schiet de bal hard en hoog in het dak van het doel.

Snel hierna volgt ook de 3-4, Jasper Ludema legt terug op Erik Santema die de bal hard en hoog via de handen van de keeper in het dak van het doel schiet. En kort daarna uiteraard weer Jasper Ludema. Hij doet een schijnschot, kapt naar links en ook weer een goal. Hard en strak in het dak van de goal. 3-5.

En als afsluiter: Jasper Ludema met een geweldige pass richting de 2paal waar Dennis Banga staat, deze lift de bal met veel gevoel langs de aanstormende keeper: 3-6.

Al met al een redelijke gemakkelijke overwinning. Aankomende maandag (17september), speelt de ZVV haar eerste thuis wedstrijd van het seizoen! Deze zal plaatsvinden om 20:30 tegen het Friese Buitenpost. U bent van harte welkom om deze wedstrijd bij te wonen en de talenten en vedetten van ZVV te aanschouwen.

Potetos 5 – Grijpskerk 3

Voor Grijpskerk 3 was het de eerste officiele wedstrijd. Eind vorig seizoen hadden ze een paar keer geoefend tegen Grijpskerk 2 dat tot de meest uiteenlopende resultaten leidde. Ook werd er een keer geoefend tegen Grijpskerk 1, maar dat team bleek nog een paar maatjes te groot. Maar afgelopen vrijdag werd er dus eindelijk de eerste competitie wedstrijd gespeeld. Grijpskerk 3 had geen kind aan Potetos. Het werd maar liefst 0 – 7. Doelpunten werden gemaakt door Dennis Tiekstra (2), Dennis Banga (2), Omer Dikyol, Dick van Regteren en Bert Jager.