De Lauwers 1 haalt uit

Onder begeleiding van live muziek uit de feesttent heeft de Lauwers, wat op vrijdagavond speelde, een klinkende overwinning geboekt op TFS uit de Drachtstercompagnie. Het dorp wat 1350 inwoners telt had feestweek, vandaar dat de ploeg van Roorda en Paauw niet op de gebruikelijke zaterdagmiddag speelde. Opvallend feit; Jacob Grijpma startte na lange tijd van blessures weer in de basis elf!

Klokslag 20.00 uur werd er afgetrapt, trainer Nico Roorda had de blauw/witte ploeg vooraf op het hart gedrukt dat men scherp moest beginnen. Dit kwam in de eerste 10 minuten ook zeker tot uiting, de ploeg combineerde er lustig op los. Dat had voor TFS als gevolg dat er een aantal keer aan de noodrem getrokken moest worden. Dit resulteerde o.a. in een vrije op circa 20 meter van de goal. Vanzelfsprekend ging Josbert Timersma achter de bal staan, het schot van de 1,96 lange middenvelder, verdween met een mooie curve in de kruising. Na deze goal veranderde het spelbeeld niet. De Lauwers liet duidelijk blijken meer te willen. Na 16 minuten konden de handen weer in de lucht bij de meegereisde supporters, het was Sietse Jager die zijn eerste officiële goal voor de Lauwers maakte. Jager verving overigens zijn broertje en clubtopscoorder Bert Jager (3 goals) die afwezig was door een blessure. Na de 0-2 is de Lauwers zeer onzorgvuldig in de passing, er wordt veel balverlies geleden vanuit de defensie en het middenveld. De 0-3 die Josbert Timersma maakt past precies in het wedstrijdbeeld; een TFS verdediger probeert de bal uit het eigen strafschopgebied te schieten, Timersma blokkeert dit schot en ziet het leder achter de goalie van TFS vallen. Dit is ook de ruststand.

Na de thee is het binnen een paar minuten 0-4, Gerard Dam, gaat a.k.a Usain Bolt over de rechterflank. Hij laat alle TFS verdedigers zijn hielen zien en de afronding is ook prima; 0-4. Deze goal gooit de wedstrijd definitief in het slot en geeft trainer Roorda de kans om Iwan Agema, Wiebe Zuidersma en Sander Wilpstra binnen de krijtlijnen te brengen. Het spel golft op en neer waarbij de Lauwers de regie voert , Jager , Timersma (wederom een schitterende vrije trap), en Martijn Fokkema 2x brengen de eindstand op het scorebord van 0-8. Volgende week wacht in de uitwedstrijd concurrent Eastermar, aanvang 14.30 uur.

Opstelling:Harry Agema; Eric Brouwers (65 min. Wiebe Zuidersma), Hedman Vellenga, Sipke Vellenga, Robert Ozinga; Jacob Grijpma (65. Iwan Agema), Josbert Timersma, Wouter Broers (75min. Sander Wilpstra) Gerard Dam; Martijn Fokkema, Sietse Jager.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk