Volleyballend Grijpskerk klaar voor de strijd

V.C. Grijpskerk, Sport Je Fit lijkt na een korte, hectische voorbereiding, klaar voor de competitie. De sporthal de Bokkediek is deze week voor het eerst beschikbaar voor de zaalsporters en de diverse teams hebben getraind in Opende, Oldehove en afgelopen weekend was een trainingsweekend op Ameland.

Heren 1 is gepromoveerd en begint na drie jaar weer in de eerste klasse. Oud speler, Hummel is weer terug in Grijpskerk en de heren beginnen met een smalle selectie aan competitie. Een zevende plaats is een mooie doelstelling voor de heren, die gewend zijn wedstrijden op het scherpst van de snede te spelen.

Voor het eerst sinds jaren heeft de vereniging weer een tweede herenteam. In de vierde klasse starten de heren met de doelstelling bij de eerste drie te eindigen. Iets wat realistisch is gezien het feit dat een aantal spelers vorig jaar in het eerste speelde, zoals Baarda, Wiersma, Zwama, Schuttel en Simonides. Daarnaast is een aantal oud-leden terug op het honk, zoals Ganzevoort en Venema.

Bij de dames zijn net als vorig jaar vier teams in de competitie. Het eerste dames team gaat op volle oorlogssterkte beginnen in de eerste klasse en gaat proberen bij de top vier te komen. Afgelopen zaterdag speelden de dames een oefenwedstrijd tegen VIOS uit Kolham, wat uitkomt in de hoofdklasse. Met flitsende spel, hoge servicedruk en goed verdedigen, werd de hoofdklasser met een kluitje in het riet gestuurd en wonnen de dames vier van de vijf sets. Duidelijk is te merken dat de dames in de vakantie een fantastisch trainingsprogramma hebben gevolgd bij Sport Je Fit. We hopen dat de wedstrijd van zaterdag een goed beeld geeft van wat er nog gaat komen.

Het tweede damesteam, dat uitkomt in de tweede klasse, heeft ook de top vier in gedachten voor komend seizoen. Afgelopen weekend bleek dat het jonge team verder is dan vorig jaar deze tijd.

Dames drie, dat vorig jaar promoveerde komt dit seizoen ook uit in de tweede klasse. Het is voor het team dat zoekende is naar een balans en de juiste speelsters op de juiste posities, een uitdaging om zich te handhaven.

Dames vier dat dit jaar sterker voor de dag komt dan vorig jaar zal proberen in de subtop te komen van de derde klasse.

Komende zaterdag zijn de eerste thuiswedstrijden in de Bokkediek, die gelukkig weer legionella vrij is. We hopen dat de gemeente Zuidhorn de zaken goed heeft geregeld zodat we niet voor een derde keer in twee jaar de hal moeten sluiten.

Programma zaterdag 22 september:

13.30 uur:           jeugdwedstrijden

15.00 uur:           heren 2 – DES 2