Volleybal dames Grijpskerk flitsend van start

Afgelopen weekend begon de competitie voor de teams van V.C. Grijpskerk Sport Je Fit.

Dames 2 beet de spits af tegen Memesa en had de eerste set moeite om het verschil te maken. Het jonge team van Grijpskerk speelde goed, serveerde goed maar pass fouten hielden Memesa in de set. Steeds was het verschil 2 punten in het voordeel van de thuisploeg, maar op 20 namen de gasten een voorsprong, die gelukkig te niet gedaan werd en de 25-23 overwinning was nipt. De tweede en derde set wisten de dames iets gemakkelijker te spelen, mede door de wisselspeelsters en werden gewonnen met 25-18 en 25-21. De vierde set werd verloren met 21-25. Al maar al een mooie 3-1 overwinning.

Dames 4 kwam goed in de wedstrijd en won verdiend met 3-1 van Voklubol. Dames 2 verraste met degelijk spel de medepromovendus DES en won met 4-0 afgetekend.

Dames 1 speelde een goede wedstrijd tegen een jeugdig team van Flash uit Veendam. In de eerste set draaide het stroef. De pass was niet helemaal goed, de set ups kwamen niet zoals gewenst en de servicedruk bleef uit. De aanvalsters brachten daarentegen wel alle ballen in, zodat de druk bij de tegenstander kwam. De jonge meiden uit Veendam streden voor elke bal en zorgden ervoor dat Grijpskerk pas bij 22-22 het verschil kon maken. Nipt werd de set met 25-23 gewonnen. De tweede set kwam Grijpskerk beter in het spel. De servicedruk werd beter. Het team speelde vrijer en dit leverde een betere passes op van ondermeer Geertsema. Spelverdeelster Jager, wist de aanvalsters Irene ’t Hoen en Marfan Telkamp steeds beter te vinden en punt na punt werd bekeken gescoord. Met 25-15 werd de tweede set gewonnen. De derde set kwam mid aanvalster Simone ’t Hoen eindelijk opgang en werd de verdediging van Flash zoek gespeeld. De verdediging was attent en met 25-14 werd gewonnen. De vierde set winnen is vaak moeilijk en zo ook zaterdag. Flash begon enthousiast aan de set en nam 5 punten voorsprong. Een beetje verbaast keken de gastgeefsters elkaar aan. Gelukkig werd met wissels en een betere pass de draad tijdig opgepakt en won Grijpskerk de set met 25-20.

Het gepromoveerde eerste herenteam speelde een goede wedstrijd tegen Olympia uit Groningen (nummer twee van vorig jaar). Zonder onder te doen voor Olympia, werd de 22-22 bereikt, waarna de eerste set met pech met 23-25 werd verloren. De tweede set kende eenzelfde spelbeeld, alhoewel Olympia net iets sterker leek. Ze wonnen met 22-25. De derde set ging alles mis wat er mis kon gaan en werd verloren met 17-25. De vierde set, met onder andere de teruggekeerde Richard Doesburg in het veld werd soepel gewonnen met 25-18. De 1-3 nederlaag, biedt perspectief voor de volgende wedstrijden.

(Foto:  Het winnende blok van Erwin Smeenk in de vierde set)

Programma volgende week:

27 september: Grijpskerk      19.30   Heren 2 – DES