ZVV Grijpskerk 1 komt goed weg met punt bij VC Trynwalden

ZVV Grijpskerk nam het woensdag 3 oktober op tegen VC Trynwalden uit Oentsjerk. Het was voor Grijpskerk de 2e wedstrijd in dit nog prille seizoen maar voor de thuisclub was het al de 4emaarliefst.

Grijpskerk kwam goed uit de startblokken en liet zien waarvoor het in Oentsjerk kwam. Jasper Ludema opende al na 2 minuten de score door hard en laag uit te halen. Het duurde niet lang en het stond alweer gelijk door een mooie aanval van Trynwalden. Trynwalden zette door en Grijpskerk kon er geen vat op krijgen. Het balbezit was wel vaak voor de Grijpskerkers maar leverde geen echte kansen op. Alle keren dat er balverlies werd geleden kwam er een snelle counter aan te pas waardoor Melle Luinstra weer redding moest brengen. Gelukkig was Melle Luinstra wel in vorm en wist hij tot aan de rust maar 1 bal niet tegen te houden waardoor de ruststand 2-1 was.

Aan het begin van de tweede helft werd Trynwalden gelijk onder druk gezet. Hierdoor kreeg Grijpskerk kleine kansjes maar ook Trynwalden bleef niet ongevaarlijk. Het duurde lang voordat de wedstrijd een beetje op gang kwam. Een kwartier voor tijd kende de scheidsrechter een vrije trap toe aan Grijpskerk, maar Johan van Straaten wou toch nog wat zeggen tegen de scheidsrechter waarvoor hij de gele print kreeg en – nog erger -Grijpskerk moest 2 minuten met een man minder. Gelukkig wist Trynwalden hier niet van te profiteren waardoor er nog steeds kans op punten waren.

In de 37eminuut was het een rake vrije trap van Jasper Ludema die de stand gelijk hoorde te trekken maar dit werd niet gezien door de leidsman. Grijpskerk zette alles op alles maar kwam er moeilijk doorheen. In de 44e minuut was het dan eindelijk gelijk, een mooi schot van Jan Jacob Posthumus bracht de stand op 2-2. De rood witten wouden meer en kregen kansen. De grootste was voor Dennis Banga, hij kwam oog in oog met de keeper maar kon de druk niet aan. In de zoveelste snelle counter van Trynwalden werd het 3-2 4 minuten voor tijd. Cedric Eeuwema werd in het veld gebracht om toch nog weer een poging te doen om de gelijkmaker te forceren. Het was uiteindelijk Erik Santema die ook vandaag weer zijn goaltje meepikte en 2 minuten voor tijd de eindstand bepaalde. In de slotseconden van de wedstrijd was het Jan Jacob Posthumus nog met een schot op de paal en Bert Jager kon er net niet bij in de rebound waardoor ze zich niet onsterfelijk konden maken deze avond.

Grijpskerk kon tevreden zijn met een punt. In de eerste helft had het geluk dat het nog leefde waardoor er na de tweede helft nog bijna een overwinning in zat.