Dames Grijpskerk verspelen weer een puntje.

Grijpskerk – Het eerste damesteam van V.C. Grijpskerk, Sport Je Fit heeft afgelopen zaterdag een set laten liggen in de wedstrijd tegen Annen. Een tegenstander die de laatste weken veel punten liet liggen. De eerste set begon met aftasten en foutjes van beide kanten, waardoor 11-11 een tussenstand was. Toen zette Grijpskerk iets meer druk, wisselde interim spelverdeelster Marita Vrolijk het veld in en liep vijf punten uit, waardoor de eerste set met 25-20 eindigde. De tweede set begon gezapig en Annen profiteerde van de verslapping van de gastgeefsters. Grijpskerk werd weg geserveerd, de goede aanval vloog uit of in het net en Annen scoorde voor het vaderland weg. Met negen punten achterstand leek een blamage binnen handbereik. De coach bracht Esther Roorda en Irene ’t Hoen binnen de lijnen, waardoor de team weer op de rails kwam. De set werd echter verloren met 19-25, maar Grijpskerk volleybalde weer. De derde set kwam Grijpskerk gretig uit de start blokken. Er werd op de zwakste schakels geserveerd, de aanvallen werden vlak langs de antenne richting de achterlijn geslagen, waardoor Annen niet meer kon aanvallen. Het leverde 25-16 setwinst op. Ook de vierde set werd met gemak gewonnen, 25-18. Met de 3-1 winst maar het verlies van een punt komen de nummers twee en drie, Voklubol en Kroton, heel dichtbij. Ze hebben minder wedstrijden gespeeld en spelen zaterdag tegen elkaar voor de koppositie.

Koploper, dames twee lijkt dit jaar niet te stuiten. Afgelopen zaterdag speelde het team tegen Veracles (nummer twee). Het moest een topper worden met volleybal op hoog niveau. Het werd echter een ‘walk over’, waarin Veracles slechts de tweede set leek te kunnen aanhaken. Grijpskerk was echter te goed. Met de setstanden 25-16; 27-25; 25-15; 25-21 en dus een 4-0 overwinning staan de dames trots aan kop. Coach Erwin Smeenk heeft het team goed voorbereid het seizoen, maar dat de dames zo vlak voor kerst ongeslagen zou zijn, is meer dan was verwacht,

Bij de foto: Carina Feitsma hangt hoog boven het net, klaar voor haar aanval!

Heren twee verzaakte niet in hun wedstrijd tegen Veracles. Met slecht zes man werd de strijd begonnen. Binnen een uur hadden ze de buit binnen, 4-0 met de setstanden: 25-6; 25-7; 25-9; 25-12. Toen later op de middag Lycurgus een punt verloor, was het feest in Grijpskerk dubbel groot. Het gaatje met de nummer 2 is nu drie punten. Ook dit team van Grijpskerk is ongeslagen tot dit moment.

Overige uitslagen:

Dames 4         – Veracles 7:          2-2