Uitruk brandweer naar Tolbert

Vrijdag 14 dec rond 6.30 uur kreeg brandweer Leek een melding van een winkelbrand in Tolbert. Al snel werd de brand opgeschaald naar een grote brand. Diverse korpsen kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. Zo ook een deel van de Grijpskerker brandweerlieden.

De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling waarop werd besloten om de WVD-Groep van Brandweer Grijpskerk te alarmeren. Deze melding kwam rond 7.43 bij ons binnen en eenmaal ingemeld kregen we de opdracht om op het Schilligepad te gaan kijken wat de rookwolk deed en hoe het zicht was ter plaatse.

Eenmaal op de goed plek bleek het met de rookwolk wel goed te zitten. De rook was al aardig verdund en het zicht was dan ook prima. De brand was tot voorbij Boerakker te ruiken. Tolbert zelf had wel veel last van zware dikke rook en het advies was dan ook om ramen en deuren zo goed mogelijk dicht te houden.

Na zo op een paar plekken te hebben gekeken en even met de OVD ter plaatse te hebben gepraat werden wij vriendelijk bedankt voor de inzet en konden we terug keren richting kazerne.

Het bestrijden van de brand zal de rest van de dag in beslag nemen.

Nummer 55