Burgemeester neemt nieuw boek in ontvangst

Burgemeester Swart heeft vrijdagavond het eerste exemplaar van het boek "Gemeente Grijpskerk, 'n omzien verbreed" ontvangen. In het boek staan foto's en teksten die het verleden van de voormalige gemeente Grijpskerk doen herleven. Hiermee wordt duidelijk dat het boek is uitgegeven in opdracht van de stichting 'Het verleden doen herleven'. De stichting die negen jaar geleden een soortgelijk boek presenteerde.

Het nieuwe boek is de opvolger van het boek "Gemeente Grijpskerk, 'omzien verbeeld". Dit boek werd negen jaar geleden gepresenteerd. De stichting had echter nog zoveel materiaal tot zich gekregen of uitgezocht, dat men dit graag met anderen wilde delen. Het nieuwe boek is daar het resultaat van. Drijvende krachten hierachter zijn de heren Veenstra en Helder en mevrouw Vink-Hoogstra.

Het boek neemt de lezer mee naar alle dorpen in de voormalige gemeente. Wat te denken bijvoorbeeld van het buurtschap Kievitjeburen. Jongeren uit de omgeving zullen deze naam nauwelijks kennen. Men wordt daarom figuurlijk aan de hand meegenomen door straten en buurten uit de oude gemeente. Foto's en verhalen uit vervlogen tijden laten zien wat de geschiedenis is geweest in de afgelopen ca. honderd jaar.

De ontwikkeling van het boek is mogelijk gemaakt door de vrijwillige inzet van de stichtingsleden. De uitgave van het 'hebbeding' is financieel ondermeer mogelijk gemaakt door diverse sponsoren, waaronder het SNS Fonds Grijpskerk.

Het boek wordt de komende dagen huis-aan-huis te koop aangeboden. Een must voor iedereen die een band heeft of heeft gehad met Grijpskerk en omgeving.