Black and White nieuwjaarsgala in Grijpskerk

 

Een viertal vaste gebruikers van cultureel centrum Kerkplein 6 hebben een gemeenschappelijk nieuwjaarsgala gehouden op vrijdag 11 januari. Deze kreeg van de organisatoren de naam Black and White mee. Misschien een knipoog naar de schaakclub “Het Schaakkwartier” maar dit sloeg op de kledingcode voor deze avond, iets waar de meeste deelnemers wel mee uit de voeten konden, van klassiek tot nonchalant veel is hier in mogelijk en dat was te zien. In flinke getale kwamen de genodigden uit een brede regio opdagen om te kijken, luisteren en deel te nemen aan het gevarieerde programma.

De line dansers beten de spits af met een demonstratie van enkele nummers. De bekende western outfit met hoed en spijkerbroek ontbrak natuurlijk niet.

Hierna was het tijd voor alle aanwezigen om deel nemen aan de Salsa workshop. De basispassen werden uitgelegd aan een kleine 70 danslustigen. Eerst individueel om het juiste ritme goed te pakken te krijgen. Binnen de kortste keren verscheen er menig zweetdruppeltje maar het plezier was er zeker niet minder om.

Na een wel verdiende consumptie was het de beurt aan het popkoor om een staaltje van hun kunnen te laten horen. Ze kregen het publiek stil met verschillende nummers, waarvan “the rose” waarschijnlijk de bekendste was. Na afloop werd de dirigent  Dorothee Swellengrebel een bloemetje aangeboden vanwege haar afscheid van het koor na een jarenlange samenwerking.

Het tweede optreden van de line dansers liet met een wervelende show zien dat western dans veel meer is dan het statische line dansen. In paren werd de hele dansvloer benut om met draaien en zwieren het publiek te vermaken. Deze kregen stemming goed te pakken en klapten luid in de maat mee.

Het demoteam van dansschool Salsa Romos kwam laatste op de vloer met een combinatie van  drie verschillende dansen, Salsa, Cha cha cha en Rueda de Casino. De laatste is een Cubaanse cirkeldans waarbij de leider commando’s geeft voor de figuren. Veelvuldig moet er van partner gewisseld worden dus iedereen moet goed bij de les blijven! Voor de toeschouwers spectaculair om te zien met verrassende wendingen.

Tenslotte werd het programma afgesloten met een tweede workshop Salsa. Na de basisstappen werd het nu tijd om in paren te gaan dansen. Even schakelen voor verschil in dame en herenpasjes maar daarna door met de site-step en het draaien van de dames.

Tussen de optredens door was er steeds volop muziek en gelegenheid om vrij te dansen. Iedereen van beginner tot gevorderd kwam daardoor deze avond volop aan zijn trekken. De organisatie keek daarom terug op een zeer geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is. 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk