Schrijver Harm de Jonge heeft lezing in Niezijl

Op vrijdagavond 25 januari om 20.00 uur in het dorpshuis van Niezijl zal Harm de Jonge zal een voordracht houden aan de hand van zijn boeken. Deze avond zal worden georganiseerd door Vereniging Dorpsbelangen Niezijl.

Zijn boeken spelen in de meeste gevallen in Groningen en het Lauwersmeergebied en ze gaan over vriendschap en de grens raken van droom en werkelijkheid. Verder zal De Jonge ingaan op het belang van lezen, op aspecten van het schrijverschap en waarom hij vooral boeken voor de jeugd schrijft die ook door volwassenen gelezen kunnen worden. Lezen is het begin van alle kennisverwerving, het opent nieuwe werelden en stimuleert de fantasie.

Harm de Jonge, werd geboren op een schip, studeerde Nederlands en was docent aan de Lerarenopleiding van de Stenden Hogeschool. Hij schrijft sinds 1989 boeken die tot de uitzonderlijke categorie behoren waar de grens tussen jeugd en volwassenen boek moeilijk te trekken is. Harm de Jonge woont in Boerakker. Vier keer stond hij genomineerd voor de shortlist van de Vlaamse literatuurprijs De Gouden Uil. Zijn boek Josja Pruis kreeg de prestigieuze Woutertje Pieterse Prijs. Zijn laatste boek Vuurbom, De geschiedenis van een vrienschap, kreeg in 2012 de Zilveren Griffel.

Voor het jaar 2013 is hij opnieuw genomineerd voor de internationale Astrid Lindgren Memorial Award, de hoogste literatuurprijs ter wereld. Vuurbom is volgens de Volkskrant "??een literaire thriller, avontuurlijk, humoristisch, psychologisch sterk én goed geschreven". En Vrij Nederland oordeelt: "Niet eerder wist De Jonge de spanning zo geraffineerd op te bouwen. Zelden creëerde hij zulke gedenkwaardige personages."

Harm de Jonge schreef niet alleen boeken voor de oudere jeugd en volwassenen maar ook voor jonge kinderen, waaronder dierverhalen en een groeiboek voor beginnende lezers.

Er is gelegenheid om ter plekke boeken van de auteur te kopen. 

Plaats: Schanshuus, Hoofdstraat 83, Niezijl; 
Aanvang : 20.00 uur, toegangsprijs 5 euro;
Reserveren aanbevolen: 0594-212586.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk