Melding brand bij transformatorhuisje Grijpskerk

Op 23 februari rond 23.15 kreeg de vrijwillige brandweer van Grijpskerk een melding van brand bij een transformatorhuisje.

Ter plaatse vertelde de melder ons de er vlak voor het transformatorhokje iets brande. Hij dacht zelf dat een kabelbreuk de oorzaak zou kunnen zijn.

Onderzoek wees uit dat er voor het huisje een flesje lag met daaromheen een zilveren etiket. Dit etiket werd door de wind af en toe heen en weer geblazen. Door de oranje straatverlichting leek het net alsof er iets brande. Gelukkig was dit dus niet het geval.

De man excuseerde zich dat hij de brandweer hiervoor had geroepen, wat natuurlijk voor de vrijwilligers geen probleem was. Na bijgepraat te hebben werd er weer huiswaarts gekeerd.