De Slagers in Grijpskerk in de 20e eeuw

Op vrijdag 22 maart a.s wordt het eerste deel van het boek "De middenstand in Grijpskerk in de 20e eeuw", overhandigd aan slager Henk Boersema in zijn slagerij in de Herestraat. Dit eerste deel gaat over de slagers.

Het boekje van 36 bladzijde, bevat allerhande informatie over de slagers die in de 20e eeuw in Grijpskerk werkzaam waren. Voordat dit boekje door Tymen Wierstra kon worden samengesteld, hebben de heren Azing Maat en Melle Koopmans intensief onderzoek gepleegd naar de historische feiten aangaande de slagers in Grijpskerk. Het resultaat van hun onderzoek is een boekje met veel foto's, verhalen, intervieuws, genealogische -en kadastrale informatie.

In het Dagblad van Het  Noorden, van vrijdag 15 maart j.l., werd de publicatie van dit boekje aangekondigd met de titel "Boek belicht historie zes slagerijen Grijpskerk". Helemaal correct was deze titel niet, omdat er in totaal maarliefst 17 slagers in het boek aan bod komen.

Het slagersboek is vanaf 22 maart bij slagerij Boersema te verkrijgen. Het boek kost  € 5,-.

met vriendelijke groet, en veel leesplezier als u het boek aanschaft,

Het Bestuur van de Stichting Kluften en Waarden