Opknapbeurt voor De Enk

De gemeente Zuidhorn is druk met het opknappen van natuurpark De Enk in Grijpskerk. Afgelopen winter is de gemeente begonnen met het snoeien en uitdunnen van het groen.

Hierdoor is het park opener en daardoor veiliger dan voorheen. Op dit moment graaft de gemeente de vijver uit. Met de grond uit de vijver pakt Zuidhorn de dijk tegen de afwateringssloot aan. Deze vertoonde zwakke plekken.

Flora en fauna krijgen volop ruimte in de nieuwe opzet. Zo wordt een deel van de vijver speciaal ingericht als broedplaats voor vogels. Een zogenaamd plas/dras gebied moet hiervoor zorgen.

Wandelaars zien het park straks vanuit een ander perspectief. Sommige wandelpaden zijn verlegd en opnieuw geasfalteerd. De weg naar het station is versmald en hierdoor niet meer geschikt voor auto's van en naar het station. Hierdoor wordt het park rustiger. Later wordt het park voorzien van bankjes.