Scholieren Grijpskerk winnen sneakers

Een bedankje in de vorm van een paar sneakers. Dat kregen Karlien Zijlema en Jan Medema van het Lauwerscollege in Grijpskerk overhandigd van Jan Werners, jeugdagent in Zuidhorn en Jos Bruinen, chef BE Zuidhorn. De twee leerlingen dachten mee over verkeersveiligheid in het Westerkwartier.

De politie vraagt met de overhandiging van de prijs aan de twee leerlingen nogmaals aandacht voor de verkeersonveiligheid op de landelijke wegen in het Westerkwartier. Hier bezorgen fietsende scholieren, landbouwverkeer en (hard rijdende) automobilisten elkaar vaak op de weg onveilige gevoelens, zo blijkt uit klachten van weggebruikers en ouders die bij de gemeenten en politie binnenkomen.

Subjectieve verkeersonveiligheid

Om die reden startten de politie, provincie Groningen en de vier Westerkwartier-gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn in juni 2011 een project ‘Subjectieve verkeersonveiligheid’. Het doel was om de gemiddelde snelheid op vier wegen in het Westerkwartier te verlagen zodat mensen zich veiliger voelen op de weg.

Om dat te bereiken zijn extra snelheidscontroles en voorlichting, vooral aan scholieren, ingezet. Het project is in januari van dit jaar afgerond. Uit de resultaten blijkt dat de gemiddelde snelheid op drie van de vier projectwegen is gedaald. Bovendien ervaren inmiddels minder mensen het verkeer op de vier wegen als onveilig, zo is gebleken uit enquêteresultaten van het project.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk