Jeugd NK Fierljeppen in Grijpskerk op zaterdag 31 augustus

Op zaterdag 31 augustus staat in Grijpskerk voor het eerst het Nederlandse Kampioenschap Fierljeppen voor jeugd van 9 tot en met 12 jaar op het programma. De fierljeparena in Sportpark de Enk vormt de gehele dag het decor van het zinderende slotstuk van de competitie.

Het van oorsprong Friese 'fierljeppen' is eveneens bekend onder de naam polsstokverspringen en wordt voornamelijk in Friesland en de regio rond Utrecht beoefend. Het Groningse Grijpskerk heeft dit jaar echter de eer om de meest talentvolle 'ljeppers' uit het land te verwelkomen in haar eigen fierljeparena. Speciaal voor het NK is het terrein omgetoverd tot een waar 'walhalla' voor kinderen. Zij kunnen zich naar hartenlust uitleven op het springkussen. De schminksters van de club meten ieder kind naar wens een ander uiterlijk aan. Uiteindelijk rijst de gehele middag echter maar één vraag; wie mag zich huldigen tot de beste jeugd ljepper van Nederland?

Het NK Fierljeppen voor jeugd start om 13.00 uur. Het evenement is gratis toegankelijk. Er zijn zitplaatsen aanwezig en het terrein is rolstoelvriendelijk. Het terrein beschikt over een horecavoorziening en voldoende parkeergelegenheid.

Meer informatie: www.fierljeppeningrijpskerk.nl

Jeugd NK Fierljeppen