Open monumentendag 14 september 2013

Stichting Kluften en Waarden houdt open huis

Tijdens Open Monumenten Dag op zaterdag 14 september a.s. is het Historisch Archief Grijpskerk in de boerderij op Waardweg  5 weer de hele dag geopend vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur. De Stichting Kluften en Waarden vertoont daar onder meer oude films over Grijpskerk.  Bezoekers kunnen verder rondkijken in het Archief om te zien wat de Stichting de afgelopen jaren zoal over de voormalige gemeente Grijpskerk heeft verzameld.

Op deze dag liggen ook  concept-delen van het tweede  hoofdstuk van het boek: “De middenstand in Grijpskerk in de 20eeeuw “ ter inzage in het Archief. Dat hoofdstuk behandelt over “Mode, Meubels en Textiel”. De onderzoekers en samenstellers van dit hoofdstuk zijn aanwezig om opmerkingen, aanvullingen en/of correcties van bezoekers te vernemen. “ Het eerste hoofdstuk van dit boek (over de slagers in Grijpkerk), is dit voorjaar uitgegeven.  Het tweede hoofdstuk volgt in het voorjaar van 2014.