Geslaagde oefenavond Brandweer Grijpskerk

Dinsdag 4 Maart 2014

Dinsdagavond rukte de brandweer van Grijpskerk uit naar de Herestraat in Grijpskerk. Er was melding gemaakt van een mogelijke schoorsteenbrand.

Er bleek dat twee mannen bezig waren het behang van de muren te verwijderen, wat daarna in de openhaard werd verbrand. Eenmaal ter plaatse hoorde men een knal boven in de woning. Werkzaamheden met chemicaliën ter bestrijding van houtworm in de kapconstructie bleek de oorzaak te zijn. De klusser lag bedwelmd op de zolder. Met behulp van speciale pakken werd deze afgevoerd. Uiteindelijk bleek de schoorsteen ook nog in de brand te staan. Vakkundig en snel werd de situatie opgelost en gecontroleerd. De manschappen konden terug naar de kazerne, na deze zeer geslaagde oefening!

Foto's Gertjan Schreuder