Excelsior en DOS tonen grote klasse in Grijpskerk

De muzikanten van CMV Excelsior Grijpskerk en Showband DOS Ulrum konden vrijdag eindelijk het podium betreden. De Groningse kampioenen van het Wereld Muziek Concours hebben de handen ineen geslagen om de titel gezamenlijk te vieren met het publiek.

Nadat het publiek was toegestroomd naar de PKN kerk in Grijpskerk begon Excelsior het concert onder leiding van haar enthousiaste dirigent Andries de Haan. Beide verenigingen hadden de eer om aangekondigd en gepresenteerd te worden door Grietina Nowee, een vooraanstaande presentatrice van taptoes in heel Nederland!

Excelsior liet onder andere ‘De Ruigewaard’ horen, het stuk waarmee zij kampioen zijn geworden op het WMC. Ze sloten hun eigen programma af met het werk ‘West Side Story’ waarin de drummer de zaal op zijn kop zette met zijn solo. Het orkest ontving van het publiek een staande ovatie voor het geweldige programma en prestatie die zij hebben neergezet deze avond.

War and Peace

Na de pauze presenteerde Showband DOS het eerste gedeelte van hun nieuwe show ‘War and Peace’. Bekende melodieën van onder andere Schindlers List zijn hierin verwerkt. Dirigent Simon Visser heeft hier samen met het orkest een goede eerste indruk van de show neergezet, waarbij een ieder nieuwsgierig is wat er verder nog komen gaat!

Natuurlijk mocht ook de beroemde ‘Sportshow’ niet ontbreken waarmee Showband DOS kampioen is geworden. De trompettist kreeg een daverend applaus voor zijn indrukwekkende solo. De presentatrice die zelf ook aanwezig was in Kerkrade tijdens het WMC noemde DOS met recht de kampioen.

Het concert werd afgesloten met een groot orkest, want beide orkesten verschenen samen op het podium. We Are the Champions mocht niet ontbreken op dit feest en werd dan ook met volle overgave gespeeld. Het concert werd, zoals bij elke taptoe, afgesloten met het koraal ‘Blijf bij mij heer’, het taptoesignaal en tenslotte werd het Wilhelmus ten gehore gebracht.

 

Bron:

www.het-westerkwartier.nl

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk