Boomfeestdag: nieuwe eiken in Grijpskerk

Wethouder Fred Stol plant donderdag 20 maart samen met leerlingen van obs De Triangel bomen langs de Sportlaan in het park De Enk te Grijpskerk. Dit doen ze ter gelegenheid van de 58-ste Boomfeestdag.

De nieuwe aanplant komt op de plaats van de bomen, die dit voorjaar zijn gekapt vanwege de essentaksterfte. De nieuwe aanplant bestaat uit eiken. Thema van de Boomfeestdag is ‘Kiezen voor bomen’. In 2014 vinden op woensdag 19 maart de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Dit is op de derde woensdag in maart en traditioneel ook de dag van de Nationale Boomfeestdag.

Aandacht

Het meedoen aan de Boomfeestdag is een mooie manier om te laten zien wat de gemeente doet aan groenbeleid. Door kinderen en hun ouders hierbij te betrekken, krijgen ze (meer) aandacht voor het groen in de gemeente. Mensen wonen graag in een groene omgeving. Een groene, boomrijke omgeving draagt bij aan een plezierig woonklimaat.

“In de afgelopen jaren heeft de gemeente veel bomen geplant zoals tijdens de boomfeestdagen in Oldehove en Aduard en de Koningslindes voor elke dorpskern. Door dit samen met kinderen te doen, ontstaat er nog meer het bewustzijn, dat bomen een bijdrage leveren aan een groene gemeente waar het goed wonen, werken en recreëren is”, aldus wethouder Fred Stol.

Bron:

www.het-westerkwartier.nl